27.06.14

100ste GEBOORTEDAG Rudolf Schock: OPNAMEN VOOR HET EENZAME EILAND!

Rudolf Schock, t.g.v. zijn 100ste geboortedag:

Op 4.9.2015 is het 100 jaar geleden, dat Rudolf Schock werd geboren.
Een jaar later, op 12.11.2016 is het 30 jaar geleden, dat hij stierf.

In 2007 vroeg ik me af:
 
"...in hoeverre is Rudolf Schock tegenwoordig, meer dan 20 jaar na zijn dood, nog grijpbaar? Is er zoiets als een muzikale erfenis? Leeft hij nog voort in de hoofden en harten van de mensen? Kan je nog CD's van hem kopen? Waar zijn de bioscoop- en televisiefilms gebleven...?"

Zeven jaar later , anno 2014, zijn die vragen eenvoudig te beantwoorden:

De buitengewone zanger Rudolf Schock is, bijna 30 jaar na zijn dood, in alle media grijpbaar. Zijn muzikale erfenis is uiterst omvangrijk en divers. Hij leeft voort in de hoofden en harten van veel mensen. Zijn stem is op allerhand toondragers te beluisteren en van de films zijn er in elk geval weer een paar uitgebracht.

CD's met Rudolf Schock werden in de afgelopen 10 jaar in grote hoeveelheden gepubliceerd (EMI/Warner, Sony/Eurodisc, Membran enz.). Daaronder veel van wat er bij herhaling al was, maar ook bijzondere opnamen, die lang niet meer te krijgen waren. Zelfs kwam geheel nieuw repertoire op de markt (Relief, Audite en Membran). Kinowelt, Arthaus Music en Sony brachten DVD's uit.
En postorderbedrijven zoals Amazon, JPC en Bol bezorgen al dat moois snel en veilig bij u thuis.

Op hoorn des overvloeds internet kan men Rudolf Schock-opnamen downloaden (bij Digital Music Services als Google Music, Spotify en iTunes). Het internetaanbod aan opera, operette, kunst-, volks- en amusementslied met Rudolf Schock is enorm. Soms worden er opnamen aangeboden, die alleen nog op oude LP's  te koop zijn.
Ook op video-site 'YouTube' komt Schock's artistieke spectrum in de volle breedte aan bod. Meestal via losse opnamen, maar ook door middel van complete opera's, operettes en speelfilms.

Opnamen voor het eenzame
eilandDe alfabetisch naar componist geordende serie 'RUDOLF SCHOCK ZINGT...' wordt na ongeveer 50 tweetalige blogartikelen v o o r  
e n i g e  t ij d  onderbroken.

Onder de titel 'OPNAMEN VOOR HET EENZAME EILAND' zullen daarvoor in de
plaats - met het oog op de aanstaande 100ste geboortedag van Rudolf Schock - NIEUWE teksten komen.

Krijn de Lege, 1.7.2014

De eerste nieuwe tekst zal zijn:

'Rudolf Schock zingt 'Heimweh' van Irving Berlin EN Hugo Wolf


Keine Kommentare: